Bekijk ook...

De foto’s en video’s op de site maar ook op insta, tiktok, etc.

Was het je al opgevallen

dat er op deze plek meerdere zaken te bekijken zijn?

En?

Vind je onze foto’s en video’s mooi? Je vindt er meer op onze speciale pagina. En nog veel meer op onze social media.

Het Laatste Nieuws

Foto’s van de jubileumstage met Chris de Jongh

Foto’s van de jubileumstage met Chris de Jongh

De foto’s zijn klaar van de jubileumstage ter ere van het 30 jarig jubileum van Aikido school Amstelveen, onder leiding van Chris de Jongh! Deze link leid je naar een Google foto’s pagina waar de foto’s te bezichtigen en te downloaden zijn. Het album zal ook te vinden zijn op onze Facebook pagina. De link naar dit album vind je ook op de Foto en Video pagina van de website. Er zijn ook diverse korte filmpjes gemaakt, deze zijn binnenkort te vinden op ons instagram account, waar vandaan we de komende weken met enige regelmaat de filmpjes delen.

Jubileumstage groot succes!

Jubileumstage groot succes!

Op zondagmorgen 28 april vierden wij ons 30 jarig jubileum met een stage onder leiding van Chris de Jongh 6de dan.
Meer dan 50 aikidoka uit het hele land waren naar Amstelveen afgereisd om dit mee te maken. Voor velen was het leuk om oude bekenden weer terug te zien.
Het was dringen op de mat, maar Chris wist hier wel raad mee! Hij wist ieders aandacht te pakken en door de groep af en toe in tweeën te splitsen en met intervallen te trainen kon iedereen zijn energie goed kwijt.
Na afloop bleven de meeste mensen nog na voor een gezellig samenzijn met een drankje en hapjes.
Kortom, het was een top jubileum!
Dank aan alle aanwezigen, Chris en de leden van Aikidoschool Amstelveen, die allemaal hebben bijgedragen aan dit evenement.

Een link naar de foto’s die tijdens de aikido stage genomen zijn volgt binnenkort (hier op de website).

iedereen kijkt aandachtig toe bij de les van Chris

Petra en Mirjam geslaagd voor 6de kyu

Petra en Mirjam geslaagd voor 6de kyu

Petra en Mirjam hebben op 19 maart 2024 met succes het examen afgelegd voor 6e kyu aikido. Hier nemen zij hun diploma in ontvangst: van harte gefeliciteerd!

Jubileum Stage onder leiding van Chris de Jongh (6e dan)!

Jubileum Stage onder leiding van Chris de Jongh (6e dan)!

Aikidoschool Amstelveen bestaat bijna 30 jaar (daarover binnenkort meer). Om dat te vieren organiseren we een speciale stage onder leiding van Chris de Jongh! Deze zal plaatsvinden op zondag 28 april, van 10.00 tot 12.00 uur.

Een leven lang budo, dit motto geldt zonder meer voor Chris de Jongh (Zundert, 1960). Als tienjarige werd hij gegrepen door judo en bleek hij een leraar in de dop, want al snel assisteerde hij bij de lessen. Later werkte hij als judoleraar her en der in het land. Om zich als judoka te ontwikkelen verbleef hij een half jaar in Japan. Zijn budorepertoire breidde hij vervolgens uit met onder meer jujutsu, aikibudo en karate. Zijn fascinatie voor budo – beoefening én achtergronden – en zijn gedrevenheid als leraar vormen zijn belangrijkste drijfveren. Chris is (mede)oprichter en voorzitter van de SJOK (Stichting voor Japanse en Okinawaanse Krijgskunsten) en al 25 jaar de spil, stuwende kracht en stabiele factor binnen de stichting. Als hoofddocent is hij verantwoordelijk voor het technisch niveau van de lessen aikido, goju-ryu karate, ryushin shouchi-ryu iaijutsu en hyōhō niten ichi-ryu kenjutsu.

Toegang is € 15,-

Alle aikidoka zijn welkom om mee te trainen, en iedereen is welkom om te komen kijken.
Er is een speciale pagina gemaakt om de (ingang van de) dojo te kunnen vinden.
En uiteraard staat het je vrij de uitnodiging te verspreiden, bijvoorbeeld via de socials knop(pen).

Het Cherry Blossom Park bloeit weer

Het Cherry Blossom Park bloeit weer

400 prachtige Japanse Prunussen bloeien weer voor een paar dagen in het Amsterdamse Bos. Helaas is het weer nog niet om over naar huis te schrijven maar vorig jaar zijn er een paar mooie foto’s geschoten toen het weer uitzonderlijk mooi en zacht was. Geniet even – net als de prachtige sakura: kort – van deze kleurrijke plaat! Net als de echte sakura was deze foto maar kort in kleur te zien.

Wat achtergrond informatie: De sakura kan onofficieel beschouwd worden als de nationale bloem in Japan. Ieder jaar, wanneer de sakurabloesems gaat bloeien, wordt het Hanami-feest gevierd met picknicks tussen de bomen. De sakura is in Japan een symbool van de vergankelijke schoonheid. Ze is nauw verbonden met de samoerai en met de bushidō (“de weg van de krijger”). Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.

In het jaar 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 yoshinokersbomen (Prunus x yedoensis) aan Amstelveen. Ze zijn geplant in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos als dank voor de Japan-Nederland-relatie. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. In dit park komen Nederlanders rond de bloeitijd bij elkaar om de hanami matsuri (kersenbloesemfeest) te vieren en op kleedjes te picknicken.