Laatste nieuws

Lessen beginnen weer na corona lockdown

Op dinsdag 18 januari 2022 beginnen de lessen in de zaal weer. Om mee te doen is een geldige QR-code vereist. U wordt verzocht een mondkapje te dragen in het gebouw. Tijdens de les hoeft geen mondkapje gedragen te worden.

Open huis op zaterdag 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober van 14.00 - 16.00 uur is iedereen van harte welkom in onze dojo om kennis te komen maken met aikido en onze vereniging.

Aangepast lesrooster tijdens zomerperiode 2021

Vanaf 12 juli vervallen alle lessen op dinsdagavond, de lessen beginnen weer met ingang van dinsdag 24 augustus. In plaats daarvan is er op zondagmorgen 10-12 uur wapentraining op het grote grasveld in het Broerse Park. De lessen op donderdagavond gaan ondertussen gewoon door.

Vanaf 5 juni 2021 weer les in de dojo!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk mogen we weer trainen in de dojo, met fysiek contact. We kunnen dus weer ons geliefde aikido beoefenen zoals we vanouds gewend zijn.

In afwachting van einde corona beperkingen

Momenteel trainen we alleen buiten, in het Broerse Park, op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 - 21.00 uur. We hopen dat het binnenkort weer mogelijk wordt om binnen te trainen, zonder de verplichte onderlinge afstand van 1,5 m. Pas dan kunnen we weer 'normaal' aikido beoefenen in direct fysiek contact met een ander. Tot die tijd oefenen we geduld en maken we er het beste van...

Terug op onze oude locatie, binnentrainingen weer begonnen

Vanaf 18 augustus zijn we terug op onze oude locatie, in het gloednieuwe gymnastieklokaal van Basisschool Piet Hein. We zijn er met de nieuwbouw erg op vooruit gegaan! Het officiële adres is dr. Schaepmanlaan 2, maar om het gymnastieklokaal te bereiken is het beter om de Parklaan tot het eind volgen om via de achterkant van het schoolgebouw naar de ingang van het gymnastieklokaal te lopen. In verband met het coronavirus trainen we op afstand, waardoor veel normale aikido oefeningen nog niet mogelijk zijn. We doen voorbereidende oefeningen, valoefeningen, lichaamsverplaatsingen (taisabaki) en werken met jo en boken.

Aangepast lesrooster tijdens zomervakantie, alleen buitenlessen wegens coronavirus

Gedurende de zomervakantie (van 6 juli tot 17 augustus) organiseert Aikidoschool Amstelveen buitentrainingen zonder fysiek contact. We doen solo oefeningen, oefeningen met een partner op afstand en we werken met wapens (jo en boken). De lessen vinden plaats op het grote grasveld in het Broerse Park op donderdagavond van 19.30 - 21.00 uur en zondagmorgen van 10.00 - 12.00 uur, mits het niet regent.

De eerste training na de zomervakantie is gepland op dinsdag 18 augustus, op onze oude locatie, het gymnastieklokaal van Basisschool Piet Hein, dr. Schaepmanlaan 2, Amstelveen. Naar verwachting is dan volgens de corona richtlijnen weer normale aikidobeoefening toegestaan, met fysiek contact.

Alleen buitenlessen wegens coronavirus maatregelen

Vanaf 11 mei zijn buitensport activiteiten voor alle leeftijden weer toegestaan, met in achtneming van 1,5 m afstand en overige hygiene maatregelen. Binnensporten en zeker contactsporten zoals aikido zijn niet toegestaan tot nader bericht van de overheid. Aikidoschool Amstelveen organiseert in de komende periode buitentrainingen zonder fysiek contact. We doen solo oefeningen, oefeningen met een partner op afstand en we werken met wapens (jo en boken). De lessen vinden plaats op het grote grasveld in het Broerse Park op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 - 21.00 uur, mits het niet regent.

Als de normale binnentrainingen weer zijn toegestaan verhuizen we terug naar onze oude locatie, het gymnastieklokaal van Basisschool Piet Hein, dr. Schaepmanlaan 2, Amstelveen.

T/m 6 april 2020 geen aikidolessen wegens coronavirus maatregelen

Alle sportlocaties in Amstelveen blijven gesloten t/m 6 april. Het is nog onduidelijk wat daarna zal gebeuren.

Geen les tijdens kerstvakantie

De laatste les voor de kerstvakantie is op donderdag 19 december, we beginnen weer op dinsdag 7 januari.

Aikidolessen tijdens zomervakantie 2019

Van 15 juli tot 26 augustus geldt een apart zomerrooster.

Op donderdag van 19.30 - 21.30 uur is er een training in onze dojo in de Nieuwe Bankrashal, Pandora 3, Amstelveen. Op zondag van 10.00 - 12.00 uur is er wapentraining op het grote grasveld in het Broerse Park in Amstelveen, als het niet regent.

Het gewone rooster begint weer vanaf dinsdag 27 augustus.

David Madja geslaagd voor 3e danexamen!

david madja 3e DAN examen

Zondag 11 november 2018 heeft David Madja tijdens de Aikido danexamens in sporthal de Koploper te Lelystad zijn 3e dan behaald. Het afgenomen examen was zowel voor de JBN als voor Aikikai so Honbu. David is hiermee de eerste 3e dan leerling van Aikidoschool Amstelveen.

Nieuw adres met ingang van 4 september 2018

De aikidoschool verhuist na de zomervakantie naar de eerste verdieping van de Nieuwe Bankrashal, Pandora 3, Amstelveen. Het is de bedoeling dat we terugkeren naar ons oude adres op de dr. Schaepmanlaan als de nieuwbouw daar is gerealiseerd. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

Sluiting tijdens zomervakantie 2018

De aikidoschool is gesloten tijdens de zomervakantie. De laatste les vindt plaats op donderdag 19 juli en de lessen beginnen weer op dinsdag 4 september. Tijdens de zomervakantie is er iedere zondag van 10-12 uur wapentraining in het Broerse Park, behalve als het regent. We trainen in vrijetijds kleding.

12 juni 2018: Foto's clubstage van 24 mei o.l.v. Fukakusa Shihan

Klik hier voor meer foto's van de stage


Foto's Aikidostage Shihan Fukakusa

Clubstage met Fukakusa Shihan 24 mei 2018

Op donderdagavond 24 mei van 19.30-21.00 uur zal Fukakusa Shihan (8e dan) een stage verzorgen in onze dojo. Alle aikidoka zijn van harte welkom. De entree bedraagt 15 euro.

Houdt er rekening mee dat de dojo tijdelijk is verhuisd naar een nieuwe locatie: Lindenlaan 334A te Amstelveen, de trap op bij gebouw Augustus.

poster clubstage Fukakusa 24mei2018 Amstelveen

Hans Belder ontvangt 6e Dan Aikido

Hans Belder ontvangt 6e Dan Aikido

Zondag 26 november 2017 heeft onze leraar en voorzitter van de Nationale Commissie Aikido (NCA), Hans Belder tijdens de Dan-examens te Amersfoort de 6e Dan (rokudan) Aikido in ontvangst mogen nemen uit handen van Pierre Geraedts.

Aikidostage met Dirk Müller 6e dan op 15 en 16 september 2017

In samenwerking met Aikido Ryu Jan Rusman organiseren wij op vrijdagavond 15 september van 20-21:30 uur en op zaterdag 16 september 12-14 en 15-17 uur een stage met Dirk Müller 6de dan. Verleden jaar was Dirk Müller voor het eerst bij ons te gast, toen waren de deelnemers erg enthousiast over zijn stage. Daarom hebben we hem opnieuw uitgenodigd. Helaas bleek het niet mogelijk om een geschikte locatie in Amstelveen te vinden, daarom zijn we blij met de samenwerking met Aikido Ryu Jan Rusman waar de stage zal plaatsvinden.

Adres: dojo Kennemer Sport Center, IJsbaanlaan 4A te Haarlem. Alle aikidoka zijn van harte welkom!

Aikido Seminar Dirk Muller 15-16-9-2017

Tijdelijke verhuizing gedurende het seizoen 2017/2018

Onze huidige zaal op de dr. Schaepmanlaan 2 te Amstelveen wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Tijdelijk is onze locatie Lindenlaan 334A te Amstelveen, de trap op bij gebouw Augustus. Daarmee is ook de lestijd op dinsdagavond gewijzigd: 20.15-22.15 uur.

Geen lessen in de zaal tijdens de zomervakantie 2017

Tijdens de zomervakantie vanaf 21 juli tot 3 september kunnen we geen gebruik maken van de zaal. Iedere zondag van 10-12 uur is er wapentraining op het grote grasveld in het Broerse Park, behalve bij regen... De eerste les in het nieuwe seizoen is op dinsdagavond 5 september, 20.15-22.15 uur.

Donderdagavond 18 mei 2017 aikidostage met Fukakusa Shihan 8e dan

Voor het vijfde keer achtereenvolgende jaar bezoekt Fukakusa Shihan onze dojo. Alle aikidoka zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De stage vindt plaats van 19.30 - 21.00 uur.

18 en 19 februari 2017 aikidostage met Louis van Thieghem Shihan 7e dan

Dit jaar bezoekt Louis van Thieghem Shihan voor de tweede keer Aikidoschool Amstelveen. We verwelkomen alle aikidoka om aan deze inspirerende stage deel te nemen.

Tijden: zaterdag 18 februari van 14.00-17.00 uur en zondag 19 februari van 10.00-13.00 uur.

Louis van Thieghem is een bekende oud-leerling van S. Sugano Shihan (8e Dan). Hij onderhoudt sterke banden met de Aikikai Australia, waar Sugano Sensei technisch directeur was. Louis beoefent al 40 jaar Aikido en maakt deel uit van de gradencommissie voor de AFA en VAV in België. In 2012 ontving hij de titel van Shihan op voorspraak van S. Sugano Shihan.

Sluiting tijdens zomervakantie 2016

De aikidoschool is gesloten tijdens de zomervakantie. De laatste les vindt plaats op donderdag 14 juli en de lessen beginnen weer op dinsdag 30 augustus. Tijdens de zomervakantie is er iedere zondag van 10-12 uur wapentraining in het Broerse Park, behalve als het regent. We trainen in vrijtijds kleding. Leden van Aikidoschool Amstelveen kunnen tijdens de zomer gratis trainen bij Hikari in Zaandam en Aikido Musubi De Bollenstreek in Hillegom.

Marco Schuurman Aikidoleraar A

Marco Schuurman aikidoleraar A

Zaterdag 4 juni 2016 heeft Marco Schuurman zijn Aikidoleraar A (niveau 3) diploma behaald. De opleiding heeft een "voortraject" gekend vanaf januari tot aan begin september 2015. In deze periode heeft Marco o.a. stagelessen gegeven en een portfolio aangelegd. Vanaf september 2015 waren er nog 12 lesdagen ingepland.

Al met al een lang en intensief opleidingstraject welke afgelopen zaterdag positief werd afgerond met de Proeven van Bekwaamheid (PVB), hierbij werd hij bijgestaan door dojo-assistent Erik Reeders.

Foto's stage met Louis van Thieghem Shihan

Klik hier voor meer foto's van de stage

Foto's Aikidostage Louis van Thieghem

27 en 28 februari 2016 inspirerende stage Aikidoschool Amstelveen

Dit jaar bezoekt Louis van Thieghem Shihan voor het eerst de Aikidoschool Amstelveen. We verwelkomen alle Aikidoka om aan deze inspirerende stage deel te nemen.

Louis van Thieghem is een bekende oud-leerling van S. Sugano Shihan (8e Dan). Hij onderhoud sterke banden met Aikidoka in Australië, waar veel leerlingen van S. Sugano Shihan gevestigd zijn. Hij beoefend al 40 jaar Aikido en maakt deel uit van de gradencommissie voor de AFA en VAV in België. In 2012 ontving hij de titel van Shihan op voorspraak van S. Sugano Shihan. Daarnaast is hij technisch directeur van de Aikidofederatie van De Krim, de Yamamoto Aikidofederatie St. Petersburg en van de Aikicen van Kameroen.

LESTIJDEN : Zaterdag 27 februari van 14.00-17.00 uur, Zondag 28 februari van 10.00-13.00 uur.

KOSTEN : Complete stage € 25,- Per sessie € 15,-

ADRES ONZE DOJO : Dr.Schaepmanlaan 2, 1182 GM Amstelveen

Trainingen tijdens Kerstvakantie 2015

Tijdens de Kerstvakantie is de dojo gesloten. De laatste les is op donderdag 17 december, de eerste les van het nieuwe seizoen is op dinsdag 5 januari 2016.

Trainingen tijdens zomervakantie 2015

Tijdens de zomervakantie is de dojo gesloten. De laatste les is op donderdag 2 juli, de eerste les van het nieuwe seizoen is op dinsdag 18 augustus. In deze periode zijn er wapentrainingen op zondagmorgen van 10-12 uur op het grote grasveld van het Broersepark in Amstelveen (het park grenzend aan de dr. Schaepmanlaan). We trainen daar in vrijetijdskleding. Als het regent gaat de training niet door! In geval van twijfel kan je Hans Belder bellen op 06-51204365.

17 juni 2015: Foto's clubstage van 29 mei o.l.v. Fukakusa Shihan

Klik hier voor meer foto's van de stage


Foto's Aikidostage Shihan Fukakusa

29 mei 2015 Fukakusa Shihan verzorgt clubstage

Op vrijdagavond 29 mei verzorgt Fukakusa Shihan (8e dan) opnieuw een aikidoles in onze dojo, van 19.30-21.30 uur. Alle aikidoka zijn van harte welkom. Tarief: 20 euro. De les op donderdagavond 28 mei vervalt hierdoor. Op die avond is er een stage van Fukakusa Shihan in de dojo van Musachi in Alkmaar.

Foto's Aikidostage Shihan Fukakusa

26 april 2015 geslaagd voor danexamen

Op zondagmorgen 26 april namen drie aikidoka van Aikidoschool Amstelveen deel aan de landelijke aikido danexamens in sporthal Rustenburg in Amersfoort. Hans Rijnders slaagde voor zijn 1ste dan, Johan en Marco Schuurman slaagden voor hun 2de dan. Gefeliciteerd!

15 mei 2014 aikidostage door Fukakusa Shihan

Op donderdagavond 15 mei verzorgt Fukakusa Shihan (8e dan) opnieuw een aikidoles in onze dojo, van 19.30-21.30 uur. Alle aikidoka zijn van harte welkom. Tarief: 20 euro.

Foto's Aikidostage Shihan Fukakusa

Klik hier voor meer foto's van de stage


Demonstratie les i.v.m. 20-jarig jubileum

Zaterdag 28 september 2013 zal er voor geïnteresseerden een demonstratie les verzorgt worden door de leden van aikidoschool Amstelveen. De demonstratie zal plaatsvinden in onze dojo van 16.00 tot 17.00 uur.

Adres van onze dojo : Dr.Schaepmanlaan 2, 1182 GM Amstelveen

Zomertrainingen 2013

De dojo is gesloten vanaf 8 juli, de lessen beginnen weer op dinsdag 27 augustus. Tijdens de zomer is er iedere zondag van 10-12 uur wapentraining in het Broersepark, behalve bij regen. Er kan ook worden getraind op dinsdagavond bij Hikari in Zaandam en donderdagavond bij Musubi in Hillegom.

Mei 2013

16 mei 2013: Aikidoschool Amstelveen viert 20-jarig bestaan met een les door Japanse meester Fukakusa

Klik hier voor meer foto's van de stage